Love is in in the air

Niet ver van de Mallejan dichtbij Plasmolen.

En je loopt langs de mookerplas, of fietst over de Pastoorsdijk en richting Milsbeek kijkt, dan ontdek je ze! Misschien. Ze zijn gesignaleerd. Twee ooievaars!

Ze hebben een prachtige plek gevonden om te wonen. Een fraai nest op een hoge paal. Die staat in een open weiland langs de Rijksweg in Milsbeek. Een paar jaar geleden is het ooievaarsnest gebouwd en nu voor de tweede keer bewoond. De eerste keer heeft het geen succes gehad, maar nu een tweede kans. Hopelijk gaan ze zich thuis voelen op deze plek en zo een gezin stichten op deze inmens hoge paal.

Veel ooievaars overwinteren in Afrika, lekker warm in de zon. In augustus vertrekken ze. Hebben dan 5800 kilometer voor de boeg. In februari zijn ze terug in Nederland; hebben dan in korte tijd zo'n 11.000 kilometer gevlogen! Wat een afstand, over land, over zee. Wat een kracht!

Nu Winter hier niet meer koud is en Lente zich steeds vroeger laat zien, overwinterd een vijfde van de Nederlandse populatie ooievaars in Nederland, staat te lezen op de site www.vogelbescherming.nl

"Vlieg met mij mee..."
Dat gebeurde!
"Ik hou alleen van jou."

Rode snavel. Rode poten. Witte en zwarte veren. Spanwijdte circa 150cm. Wordt daar maar eens niet verliefd op!

"Kom maar." Klepperde hij en landde op het nest.
Niet veel later kwam zij ook.
"Ik denk alleen aan jou"
"Onze toekomst ligt achter de horizon."
Nu wachten op de Lente en het grote wonder.

Naar het overzicht