Blog en Mallejan

Hier vindt u blogs, kleine verhaaltjes, tips en weetjes of ter inspiratie een lekker recept. We schrijven over dingen die u misschien interesseren. Ontdek meer over Plasmolen en de nabije omgeving.

Blog en Mallejan

Kiste trui

Kiste Trui Vanaf heden zijn wij aangesloten bij 't Restaurantgilde van Kiste Trui en mogen wij ons lid noemen. Schenk "de schat van Kiste Trui" 't Gilde van Kiste Trui biedt u de mogelijkheid tot het geven van een uniek geschenk. Een schatkistje gevuld met "duiten", in drie waarden, geeft de ontvanger de gelegenheid om bij de aangesloten Gildeleden de rekening te voldoen. "Geven is misschien nog leuker dan krijgen" Alweer meer dan 10 jaar geleden is bij de aangesloten Gildeleden de schat van Kiste Trui verkrijgbaar. Een schatkistje gevuld met "duiten", in drie waarden. Lees meer »

Blog en Mallejan

Beschuit met muisjes wordt bezegeld met een ringetje!

Wat is het toch een rare tijd, deze corona-tijd. We zitten er met zijn allen middenin. Hopelijk gaat het goed met iedereen en hopen we samen op een goed verloop naar de toekomst. Wat de ooievaars betreft, daar hebben wij al van laten weten dat ze een mooi plekje gevonden hadden aan de rand van Milsbeek. En om eerlijk te zijn hebben we al deze maanden in "gevangenschap", volop kunnen genieten van het verloop hoe de baby-ooievaars uiteindelijk geboren zijn. Het ooievaarspaar is bezegeld met 3 jonge, inmiddels al flink gegroeide, ooievaars. Lees meer »

Blog en Mallejan

Love is in in the air

Niet ver van de Mallejan dichtbij Plasmolen. En je loopt langs de mookerplas, of fietst over de Pastoorsdijk en richting Milsbeek kijkt, dan ontdek je ze! Misschien. Ze zijn gesignaleerd. Twee ooievaars! Ze hebben een prachtige plek gevonden om te wonen. Een fraai nest op een hoge paal. Die staat in een open weiland langs de Rijksweg in Milsbeek. Een paar jaar geleden is het ooievaarsnest gebouwd en nu voor de tweede keer bewoond. De eerste keer heeft het geen succes gehad, maar nu een tweede kans. Lees meer »

Blog en Mallejan

Wist u dat er in de Mookerplas een beverfamilie is komen wonen?

Wandelen is goed voor lijf en leden! En ook goed voor uw humeur. Zeker als u dat doet in Plasmolen! En het wordt nog leuker als u daarna (of vooraf) bij ons gezellig een lekkere vers gemaakte koffie of thee komt drinken. Daar trakteren wij altijd een kleine lekkernij bij. Vers uit de keuken. En natuurlijk hebben we geurige appeltaart en verse Limburgse vlaai van het seizoen. Hmm… En op de leestafel ligt altijd de krant van vandaag. Ook in de wintermaanden is Plasmolen een fijne plek om Lekker buiten te zijn. Hier valt zoveel te wandelen, te kijken en te genieten. W Lees meer »

Blog en Mallejan

Honden ook welkom bij de Mallejan

Ook uw hond is van harte welkom. Die serveren wij een bak koel water en trakteren we op een hondenkoekje. Daar zijn veel hondenbaasjes blij mee. Vanzelfsprekend houdt u op ons terras en binnen de hond aangelijnd en rustig, want er zijn ook gasten die geen hondenliefhebber zijn, er zelfs bang voor zijn. Hoe kan dat nou hè, want uw hond, dat is natuurlijk de allerliefste! Wandelen met de hond langs de Mookerplas In de wintermaanden mogen honden lekker vrij rennen en ravotten langs de Mookerplas. Dat is voor veel hondenliefhebbers reden om hier in Plasmolen een wandeling te maken. Lees meer »

Blog en Mallejan

Aan de vuurtafel na een herfstwandeling in het bos

Ons dorpje Plasmolen, telt zo'n 400 inwoners. Maar betreft een bruisende plek voor de vele toeristen en regionale bezoekers. In onze omgeving is het voor de natuurliefhebber namelijk erg goed vertoeven. De jachthaven en de Mookerplas trekt de zomerse bezoeker. De herfst kleurt echter de omgeving warm rood, oranje en geel. De bomen werpen vruchten en de st Jansberg roept. Mook en omgeving, gelegen nabij rivier de Maas, biedt met zijn heuvels voldoende uitdaging aan de beginnende en bevorderde wandelaar. Lees meer »