Wist u dat er in de Mookerplas een beverfamilie is komen wonen?

Wandelen is goed voor lijf en leden! En ook goed voor uw humeur. Zeker als u dat doet in Plasmolen! En het wordt nog leuker als u daarna (of vooraf) bij ons gezellig een lekkere vers gemaakte koffie of thee komt drinken. Daar trakteren wij altijd een kleine lekkernij bij. Vers uit de keuken. En natuurlijk hebben we geurige appeltaart en verse Limburgse vlaai van het seizoen. Hmm… En op de leestafel ligt altijd de krant van vandaag.

Ook in de wintermaanden is Plasmolen een fijne plek om Lekker buiten te zijn. Hier valt zoveel te wandelen, te kijken en te genieten.

Wist u dat er in de Mookerplas een beverfamilie is komen wonen?  Dat maakt een wandeling om de plas extra bijzonder. Begin januari 2019 zijn ze gesignaleerd en er zijn waarschijnlijk twee burchten. Verschillende bomen langs de plas zijn door hen omver geknaagd. Daar was niet iedereen even blij mee. Overdag laten ze zich niet gemakkelijk zien, maar in de late namiddag en de schemering hebt u kans!

Voor mensen die tijdens de wandeling een pauze willen houden staan er bankjes langs de plas. En weet u wat een gast op zo’n bankje overkwam? Hij zag er één! Of was het misschien ‘gewoon’ een waterhoentje? Eend? Gans? Zwaan, een fuut of een aalscholver?

En dan? Naar de Mallejan!

Onze keuken is tot 21.00 uur open.

De Mallejan
Grand Café Restaurant
sinds 1966
in Plasmolen

Lekker en goed. En gezellig!


Muldershofweg 3. Drie!
Alle dagen van de week geopend
Vanaf 10.30 uur van harte welkom en op zondag is de deur al om 10.00 uur open.

Naar het overzicht