de buurvouwen op de koffie

Een van hen vertelt:

"In de wintermaanden, oktober, november, januari, februari en maart vieren we in ons buurtje, Buurvrouwen Buurtkoffie. Eén keer in de maand voor senioren. Maar het gebeurt ook dat jongere buurtvrouwen komen. Dat is leuk. En een mooi initiatief dat al jaren geleden is genomen wat nog steeds werkt! We beginnen ons koffiedrinkseizoen op maandag dan is de laatste koffie op vrijdag. Zo is er altijd wel een dag dat je erbij kan zijn. We ontmoeten elkaar tussen 10.30 en 12.30. Omzien naar elkaar, iets lekkers bij de koffie, poosje gezellig bijpraten en de laatste nieuwtjes uitwisselen. Steeds bij een van de buurvrouwen thuis. Maar deze keer koos de dienstdoende buurvrouw ervoor om het niet thuis te doen. Zij nodigde ons uit bij De Mallejan. Ruimte genoeg! En parkeren voor de deur. Huisgemaakte appeltaart, schalen verse slagroom, vlaai van bakkerij Arts uit Ottersum en allerlei soorten koffie en thee. Voor we het wisten was het alweer half 1. We maakten een gezellige foto, kijk, aan een mooie herinnering van weer een gezellig samenzijn, deze keer bij de Mallejan."

buurtdames
Na de verbouwing waren nog niet alle dames binnen geweest. Sommige keken wat rond en zeiden verbaasd: "Dat zie je niet, als je langswandelt, wat mooi, die tuinkamer met dat binnentuintje! Daar kan je heerlijk BBQ-en. Leuk voor een feestje! Of een vergadering. En heb je de wc's gezien? Mooi hoor! Een plaatje en een hele verbetering met wat daar zat.

Een andere buurvrouw vult aan: "Ook leuk nu kennis gemaakt te hebben met de eigenaren, René en Silvia. Vriendelijke mensen"

"Wie weet tot het volgende koffieseizoen, maar wellicht wel eerder!"

 

 

Naar het overzicht