Een groepje vriendinnen

“Ja? Komen wij als eerste review op de nieuwe site? Wat leuk! En komen we ook op facebook?”
“Ik wil wel op de foto, maar alleen met m’n rug.”
“Dat heb ik ook liever.”

Waar ze het allemaal wél over eens zijn: Ze komen graag in de Mallejan. Al jaren en jaren. “Nee, we zeggen niet hoe oud we zijn.” Vrolijk gelach. “Mooi hoe alles hier de laatste tijd is gerenoveerd. Prachtig, die Wc’s. En ook zo mooi die nieuwe tafels. En je hebt hier de ruimte, je kunt lekker kletsen, zonder dat je het gevoel hebt, dat andere gasten dat horen.”

de ontmoeting 1Dat is belangrijk voor de vriendinnen. Ze zijn met z’n zessen. De leeftijd varieert. Vanaf 50. “En allemaal oma! Zet dat er maar bij. Ik ben een hele jonge!” Er wordt weer gelachen en grapjes gemaakt. Al acht jaar gaan ze geregeld fietsen of wandelen en lekker eten met elkaar. Plasmolen staat nogal eens op hun lijstje. Ze komen uit Groesbeek, Leuth en Beek. Lief en leed wordt gedeeld. “Het liefst lief!” Ze vertellen dat het plotseling overlijden van de man van een van hen op jonge leeftijd de directe aanleiding is van hun uitstapjes. En dat ondertussen vier van hen weduwe zijn. “Ja, soms tranen, maar we beuren elkaar op als dat nodig is. We luisteren én we lachen veel met elkaar.”

De lunch wordt geserveerd. Alles vers en fris. Soep. Salade. Brood. ”Fijn, dat er zulke plekken zijn als de Mallejan, maar nu gaan we eerste lekker lunchen, hoor. Stuur je de foto eerst aan ons op voordat die op de site komt?”

Dat hebben we gedaan. Dag dames, graag tot een volgende keer!

Naar het overzicht